Select Page
Tips om underhåll och säkerhet för din webbsida

Underhåll av tema på din hemsida

Marknaden av temautvecklare och är stor och det är som företag oftast svårt att välja rätt tema. Så jag har sammanställt lite ang. Underhåll av tema på din hemsida om vad man bör tänka på.

Underhåll av tema på din hemsida

Underhåll av tema på din hemsida

Kom ihåg!

Ta alltid en säkerhetskopia av hemsidan innan uppdatering av temat. Det gäller naturligvis alla uppdatering av webbplatsen.

Relaterade artiklar

inkl. denna artikel


HUR OFTA UPPDATERAS TEMAT?

Ett tema ska uppdateras regelbundet, då blir buggar och säkerhetshål åtgärdade snabbt och de blir uppdaterade för nya funktioner i WordPress.

VERKTYG OCH MODULER I TEMAT?

Har temat olika verktyg och moduler? Vissa teman har fortfarande endast en separat inställningssida och dessa bör undvikas. Ganska nytt är “Visual Builder” som gör att man kan editera i realtid. Så kallad What You See Is What You Get (WYSIWYG). Dessa teman bygger man upp med sektion och moduler som ingår i själva temat. Med dessa teman bestämmer du själv hur sidan ska se ut och möjligheterna är oändliga.

SÖKMOTORVÄNLIGT?

WordPress är sökmotorvänligt från början, men det kan bli ännu bättre beroende på temat. Här behöver du dessvärre titta på koden, men är SEO viktigt för dig är det en bra idé att se över hur koden är skriven. Fråga din webbyrå.

SUPPORT?

Hur är det med support för temat. Webbyrån brukar ha koll och de använder teman de är bekväma med. Med Teman från stora aktörer är det inga problem t.ex. Elegant Themes.

ÄR TEMAT MOBIL ANPASSAT?

Temat ska fungera i mobila enheter och vara responsivt så att temat anpassar sig mellan skärmstorlekarna och att det då blir lätt att läsa och se bilder. Dina besökare ska inte behöva förstora texten och sedan börja leta efter vad de söker, dessa kommer du att förlora som kunder.

VÄLJ INTE EGNA HANDKNACKADE TEMAN.

Vissa webbyråer/utvecklare vill bygga egna “frameworks”, med egna funktioner och annat som de tycker att WordPress  inte gör bra. Välj inte denna webblösning då dessa teman inte utvecklas. Dessa “frameworks” blir inte uppdaterat för WordPress framtida funktioner. Man blir låst, och efter 1 år är temat föråldrat och risken för att bli hackad ökar. Fråga din webbyrå vad de erbjuder.

FUNGERAR TILLÄGGEN/PLUGIN?

Om det kommer att behövas tillägg är det bra att välja ett tema som följer wordpress riktlinjer. Tillägg som är programmerade enligt wordpress riktlinjer brukar fungera men undvik tillägg som inte har blivit uppdaterade. Den information står i wordpress respiratory system vid installation.