MENUMENU
 • Resources
 • Sim Racing
 • F1 Säsong 2018
 • Fotbolls VM 2018
 • Blogg
 • Link Library
 • Link Library
    • Latest Added Links to Divi Layout Previews

    • Web Tools

    • DIVI/EXTRA & ELEMENTOR RELATED

DIVI.NU – BLOG

En hemsida ska underhållas

Att underhålla en hemsida är inte så svårt men tidskrävande.

En hemsida ska underhållas, uppdatering av Core filerna, tillägg och tema. Det säkerställer att buggar och “säkerhetshål” blir åtgärdade. Vid val av tillägg och tema, fråga webbyrån om det kommer att uppdateras regelbundet och av vem. Denna service brukar inte ingå. Lagom tid för underhåll är minst en gång i månaden, men helst en gång i veckan. Underhåll och Säkerhet går hand i hand.

Det är en pågående process

Det är en pågående process för hackarna att försöka komma in på din webbplats. Det vanligaste sättet att hacka sig in på en hemsida är att gissa användarnamn och lösenord. Sedan kommer säkerhetshål i tillägg och teman.

LÄS MER

Enastående webbdesign är transparent.

Vad ska jag som kund tänka på?

Nedan finns några punkter.

Undvik animerat innehåll

Det är ett etablerat faktum att en besökare på en hemsida kommer att distraheras av layouten när man ska läsa dess innehåll. Detta gäller framför allt rörligt (animerat) innehåll på hemsida. Håll detta till ett minimum. Lägg in det på sådant som du tycker är viktigt och vill att besökaren ska uppmärksamma. Så kallade CTA (Call To Action)

LÄS MER

Varför är SEO viktigt?

Sökmotoroptimering Växjö

Som ni ser är titeln på detta inlägg Sökmotoroptimering Växjö, det är för att testa hur hög ranking vi kan få. Rankingen kan ta tid, en månad eller så, ha tålamod när ni optimerar er webbplats. Sökmotoroptimering är numera viktigare än någonsin och det är nödvändigt för varje webmaster att förstå den sanna innebörden av SEO samt den potential som den skapar för varje verksamhet.

Vad är SEO?

Sökmotoroptimering eller SEO i korthet, är en uppsättning regler som kan följas av webbplatsägare (eller blogg) för att optimera sina webbplatser för sökmotorer och därigenom förbättra deras sökmotorrangeringar….

LÄS MER

Webbutik med populära

WooCommerce wordpress

Webbutik med populära WooCommerce wordpress

WooCommerce är det mest populära WordPress eCommerce plugin för att sätta upp nätbutiker. Tack vare de fria och kommersiella WooCommerce tillägg som tar hand om varje logistiska och tekniska krav.Webbutik med populära WooCommerce wordpress

Vad är WooCommerce

WooCommerce är det mest populära WordPress eCommerce plugin för att sätta upp nätbutiker. Tack vare de fria och kommersiella WooCommerce tillägg som tar hand om varje logistiska och tekniska krav, kan du vara säker på att det finns ett tillägg för detta.

LÄS MER

effektivt sätt att nå dina besökare

Digital Marknadsföring effektivt sätt att nå dina besökare

Digital Marknadsföring är marknadsföring av produkter eller tjänster som använder digital teknik, främst på Internet, men även mobiltelefoner, Storbildskärmsannonser och annat digitalt medium. Samlingsnamnet är Digital Marknadsföring. Digital Marknadsföring effektivt sätt att nå dina besökare.

Facebook Retargeting

Ett mycket effektivt sätt att nå dina besökare på din hemsida igen är att använda sig av Facebook retargeting. Det innebär i korthet att du kan nå dina unika besökare på din hemsida med en annons på Facebook. Spara en pixel och skapar en målgrupp och visar en annons för dem.

LÄS MER

Kan ej ansluta till Facebook

Host file hack

Ett annorlunda problem som visade sig vara ett intrång

En kund hörde av sig med ett problem som bestod i att det ej gick att komma in på Facebook från datorn. Via andra enheter som mobiltelefon, mannens dator osv gick det utmärkt med alltså inte via datorn. Jag bad kunden att ta med sig datorn så tar vi en titt och jag gjorde en generell kontroll med lite viruskoll, om de var några tillägg som spökade i chrome eller annat men beslöt mig för att kvickt kika på datorns host fil.

Filen var hackad

När jag tittade i denna fil så var det en lång rad med omskrivningar på URL som i praktiken innebär att du skriver in en viss adress, exempelvis handelsbanken.se MEN.. du kommer inte dit utan till en annan sida. Så när man skrev facebook.com så kom man till en annan sida.

LÄS MER

Länkar till din webbplats

hjälper din SEO Ranking

Att få Länkar till din webbplats hjälper

Att få Länkar till din webbplats hjälper din SEO Ranking. Det finns emellertid en stor skillnad mellan en länk som säger “Klicka här” och “SEO Tutorials”. En annan viktig skillnad på webbplatser som länkar till din är kvaliteten på dessa webbplatser.

Länkkvalitet för SEO

Den viktigaste metriska av alla länkar är utan tvekan kvaliteten på webbplatsen som länkar till din webbplats. Om en sida som har en PageRank av 8 länkar till dig, är det ungefär som alla de webbplatser som länkar till den här sidan delar också delvis till dig.

LÄS MER

och publicering av din nya hemsida

Använd inte å, ä eller ö i bild- och filnamn

För upptankning av bilder- och filer bör man inte använda å, ä och ö. Vissa webbhotell fixar detta beroende på vilket system webbhotellet erbjuder. Men ska man flytta sidan till ett annat webbhotell så är det mycket att fixa.

ålla WordPress uppdaterad

Det är viktigt att hålla WordPress , och eventuella teman och plugins du använder, aktuella. D.v.s att ha de senaste versionerna installerade. Underlåtenhet att göra detta kommer att öka chansen att din webbplats blir hackad och gör det svårt för dig att använda “nya” WordPress produkter.

LÄS MER

The Boy and his Grandfather

Pojken och hans Morfar

The Boy and his Grandfather

– “I drop my spoon sometimes,” said the little boy.

– “I do that too,” said his grandfather.

Pojken och hans Morfar

– “Jag tappar min sked ibland”, sa den lille pojken.

– “Det gör jag med”, sa hans morfar.

READ ON | LÄS MER