Tips inför användandet av WordPress och publicering av din nya hemsida

 

Publicera INTE ofullständiga sidor/Inlägg

Ingenting skriker ut “NYBÖRJARE” mer än en webbplats som har ofullständiga sidor. Nybörjare lansera ofta sin hemsida innan den är klar. På grund av detta, klickar besökare på en navigationslänk och välkomnas med ofullständiga sidor med meddelanden som “Coming Soon” eller “Uppdateras”. Som regel bör du aldrig länka till en sida som inte är fullständig. Om du gör det kommer du att stöta bort besökare och ge intryck av att du inte tar din webbplats på allvar. Detta gäller naturligtvis även sidor och inlägg som du ska lägga till efter att hemsidan publicerats. Använd Privat eller Utkast tills du är klar.

Installera INTE onödiga tillägg

Tillägg som inte används bör avaktiveras och avinstalleras om du inte tänker använda dem igen. Nybörjare av WordPress användare har inte detta tänkesätt . De installera tillägg och inaktivera dem inte. Det är inte ovanligt för en ny WordPress användaren att installera dussintals insticksmoduler ; även om han bara använder ett fåtal. Detta hämmar deras hemsida och ökar de resurser som krävs för att köra deras hemsida. Jag rekommenderar att du endast använder tilläggs-program som är viktiga för din webbplats. Fall inte i fällan att installera dussintals tillägg med widges som du inte kommer att använder och statistiska tillägg som du inte använder. Allt detta göra din webbplats långsammare.

Hålla WordPress uppdaterad

Det är viktigt att hålla WordPress , och eventuella teman och plugins du använder, aktuella. D.v.s att ha de senaste versionerna installerade. Underlåtenhet att göra detta kommer att öka chansen att din webbplats blir hackad och gör det svårt för dig att använda “nya” WordPress produkter.

Använd ett starkt lösenord

Att gissa en användares användarnamn och lösenord förblir nummer ett för att obehöriga ska få tillgång till WordPress webbplatser. Situationen har förbättrats något sedan WordPress slutade tvinga WordPress användare att använda “admin” som login namn, men enkla lösenord är fortfarande den svagaste länken för hackare att “hacka” sig in i webbplatser. När det gäller att fastställa lösenord, är enkla lösenord är tillräckligt. Du behöver något som ett skript inte lätt kan gissa. Det finns många stora gratistjänster på nätet som låter dig skapa ett starkt lösenord genom att klicka på en knapp. En av mina favoriter är PasswordsGenerator.net. Det låter dig välja lösenord längd och komplexitet. Du kan också dra nytta av lösenordslösningar såsom Passpack och Lastpass för att lagra dina lösenord.

Säkerhetskopiera regelbundet

Nya WordPress användare (de flesta webbplatsägare för den delen) inser inte vikten av att säkerhetskopiera deras hemsida regelbundet. Detta är ett misstag som de vanligtvis fortsätter att göra tills deras webbplats blir hackad och de förlorar mycket data. Det är synd att de flesta människor behöver uppleva förlust av data i syfte att lära sig vikten av att säkerhetskopiera , som är relativt lätt att göra. Om du tänker köpa ett tillägg, säkerställ att tillägget kommer att fungera på ditt webbhotell.

Använd inte å, ä eller ö i bild- och filnamn

För upptankning av bilder- och filer bör man inte använda å, ä och ö. Vissa webbhotell fixar detta beroende på vilket system webbhotellet erbjuder. Men ska man flytta sidan till ett annat webbhotell så är det mycket att fixa. Så ta för vana att INTE använda å, ä och ö eller andra specialtecken. Kan också vara svårt att radera eftersom dessa bokstäver byts ut mot andra tecken vilket kan vara svårt att radera via FTP om man inte vet hur man ska göra. Använd dessutom inte mellanslag typ “min bild.jpg” använd då – eller _ istället för mellanslag. Då blir filnamnet “min-bild.jpg” istället. Använd a-z och 0-9 och – eller _ istället för mellanslag. Håller du dig till detta så klarar du vilket webbhotell som helst. Tips inför användandet av WordPress och publicering av din nya hemsida