Varför rekommenderar vi “Inga slider” för våra klienter

Kunderna är ofta överraskad av denna rekommendation. Ofta betraktar de sliders (även känd som karuseller) som bästa praxis baserat på deras breda adoption på konkurrentwebbplatser.

Vår rekommendation handlar inte om personlig preferens.

Initialt var vi förälskade av animering av bilder med attraktiva bilder och korta meddelanden. Några år tillbaka använde vi dem stolt på webbplatser.

Vad förändrats?

Personlig frustration med skjutreglage
När reglaget blev utbrett började vi tycka att reglage irriterande. Precis som de flesta, när jag kommer till en webbsida, fattar jag ett beslut inom några sekunder för att ta en av tre åtgärder:

Läs information som jag förväntade mig att hitta där.

Klicka på något (för att ta mig till var jag kan hitta den information jag söker).

De flesta reglagen rullar automatiskt var 3: e sekund till 5 sekunder. Vid snabbare hastigheter försvinner gliden innan besökare absorberar innehållet. När som helst och takten verkar agoniserande långsam.

Ibland skulle jag komma fram på en webbplats och hitta den första bilden diskuterade den information jag sökte, men det rullade bort innan jag kunde klicka på den. Och om den första bilden inte diskuterade den information som behövs, gick jag vanligtvis innan jag såg den andra bilden.

I de flesta fall hade reglaget ingenting att göra med den information jag sökte. Ofta hämmade de mina ansträngningar för att hitta det jag sökte.

Men vid denna tidpunkt trodde jag fortfarande att de var coola och fortsatte att rekommendera och distribuera dem.
User Interaction Studies

Långsamt började rapporterna trickle i att stora kommersiella webbplatser fann att reglaget skadar omvandlingar och försäljning. Allvarliga studier av webbplatsens besökarbeteende följde snart. Några av resultaten:

Endast 1% av besökarna interagerade med reglagen.
Av de 1% klickade de vanligtvis på första bilden.
Sliders skadar sökmotoroptimering (SEO) insatser.
Sliders utförs ofta dåligt på mobila enheter.

Sammanfattning

Anledningarna till att vi INTE rekommenderar att du använder slider på webbplatser är:

– Alla text till åtgärder på bilderna är ineffektiva.
– Sliders är dåliga för SEO.
– Många besökare tycker att de är irriterande och hinner inte läsa

Med det sagt har vi fortfarande kunder som vill ha skjutreglage på sina webbplatser. Så ibland hittar du skjutreglage på våra kunders webbplatser.